Nå øker hytteprisene

Økt hyttesalg i alle fylker - og prisene øker også.

DYRERE: I tredje kvartal ble det omsatt over 5.500 fritidsboliger, en økning på 48 prosent fra samme periode i fjor. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) var snittprisen på hyttene 2,1 millioner kroner, som er en økning på 11 prosent fra fjorårets priser. Foto: NTB scanpix
DYRERE: I tredje kvartal ble det omsatt over 5.500 fritidsboliger, en økning på 48 prosent fra samme periode i fjor. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) var snittprisen på hyttene 2,1 millioner kroner, som er en økning på 11 prosent fra fjorårets priser. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I tredje kvartal ble det omsatt over 5.500 fritidsboliger spredt over hele landet, en økning på 48 prosent fra samme periode i fjor.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) var snittprisen på hyttene 2,1 millioner kroner, som er en økning på 11 prosent fra fjorårets priser.

Det ble omsatt flest fritidsboliger i Oslo og Viken og Innlandet med henholdsvis 1.125 og 1.101 omsetninger.

Dyrest er hyttene i Vestfold og Telemark, med gjennomsnittlig kjøpesum på 2,9 millioner kroner, foran fritidsboligene i Oslo og Viken og Agder med 2,6 millioner kroner.

Ekspertene har allerede spådd at det vil bli fortsatt rift om hyttene, også fremover, selv om de mener årsaken til det store hyttesalget i tredje kvartal er at mange av dem som har ønsket seg hytte i Norge, har forskuttert hyttekjøpet.

Fjellhyttene populære også i sommer

For eksempel starter sesongen for salg av fjellhytter normalt når sommeren er over, mens det i år er blitt solgt fjellhytter siden tidlig på sommeren.

– Mange av dem som har ønsket seg hytte i Norge, har nå forskuttert hyttekjøpet. Samtidig har en del av dem som ønsket seg fritidsbolig i utlandet, begynt å se seg om etter noe her hjemme i stedet, sa segmentsjef for hytter i DNB Eiendom, Tone Cecilie Krange til NTB i september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer