IFA 2019

Nå skal alle kjøleskapene ha kamera

Se hva de nyeste kjøleskapene byr på av funksjoner - og hvordan du gjør kjøleskapet du har, smartere.

KAMERA: Det er ikke deg kameraet skal filme, eller hvor mye du spiser, men hva som er igjen i kjøleskapet - som du kan sjekke direkte fra en app. Her fra Siemens kjøleskap-nyhet på elektronikkmessen IFA. Foto: Berit B. Njarga
KAMERA: Det er ikke deg kameraet skal filme, eller hvor mye du spiser, men hva som er igjen i kjøleskapet - som du kan sjekke direkte fra en app. Her fra Siemens kjøleskap-nyhet på elektronikkmessen IFA. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Bærekraft er blitt et mye brukt begrep også blant kjøleskap-produsentene. Dette har blant annet gitt utslag i bruken av kjøleskapskamera som filmer hvor mye du har igjen av melk, ost og grønnsaker - for å unngå matsvinn.

På årets store elektronikkmesse IFA i Berlin, som pågår til og med onsdag denne uka, var det nettopp kjøleskap med kamera som ble trukket frem av flere av produsentene.

Og du kan også gjøre kjøleskapet du allerede eier, smart - uten å kjøpe nytt!

Kamera i «alle» kjøleskap

Samsung er blant produsentene som allerede har installert kamera på sine Family Hub-kjøleskap.

Under årets IFA kunne Bosch også vise frem sine XXL-kjøleskap, hvor blant annet modellen KGN56HI3P har kamera på innsiden som er tilknyttet Home Connect-appen, for å sjekke innholdet i kjøleskapet før du drar innom butikken.

Bosch´kjøleskapkamera. Foto: Berit B. Njarga
Bosch´kjøleskapkamera. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Siemens, som har samme eier som Bosch, kunne også vise frem store, to-dørs kjøleskap med en tilsvarende kamerafunksjon.

Samtidig kunne AEG, som står bak merket med samme navn samt Electrolux, skryte av å tilby the første trådløse kjøleskapskameraet i verden, under navnet SmarterFridgeCam, som tar bilde av innholdet i kjøleskapet hver gang døren lukkes.

Kameraet kan gjøre kjøleskapet du allerede har, smartere. Foto: Berit B. Njarga
Kameraet kan gjøre kjøleskapet du allerede har, smartere. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

FridgeCam PLUS skal gi deg bilder fra innsiden av ethvert kjøleskap, samtidig som den nye appen blant annet lager en liste over innholdet i kjøleskapet ditt og har en best før-sporer, i tillegg til å lage en handleliste over det du er tom for av kjølevarer.

Er det bærekraft som skal stå i fokus, er det antakelig bedre for miljøet å kjøpe et lite kamera som tilleggsutstyr, fremfor å bytte ut det velfungerende kjøleskapet ditt med et nytt.

Mange smarte funksjoner

IFA-messen etterlot ingen tvil om at kjøleskapene vil få stadig mer teknologi - så gjenstår det å se hvor nyttig det er, og hvor godt det fungerer.

LGs Door-in-Door-kjøleskap er et eksempel på dette. Disse dobbeltkjøleskapene har en dør du kan banke på, som gjør kjøleskapdøra gjennomsiktig. Dermed kan du se inn - og velge å åpne bare den ytre delen av døra for å hente ut noe som står ytterst, som typisk er melkekartongene, ketchupflaska eller brusflaska. Dermed slipper du ut mindre av kulda fra hele kjøleskapet, som skal spare energi.

Ytter og innedør, som blir gjennomsiktig ved å banke på.
Ytter og innedør, som blir gjennomsiktig ved å banke på. Vis mer
Begge foto: Berit B. Njarga
Begge foto: Berit B. Njarga Vis mer

LG kunne dessuten promotere InstaView ThinQ-kjøleskap med innebygd Amazon Alexa og en 29 tommer touch-skjerm som lar deg gjøre alt fra å laste opp bilder til å legge igjen digitale beskjeder - direkte på kjøleskapdøren.

Allsidig touch-skjerm på LGs InstaView Thinq-kjøleskap. Her viser Erik Svalberg i LG hvordan det fungerer. Foto: Berit B. Njarga
Allsidig touch-skjerm på LGs InstaView Thinq-kjøleskap. Her viser Erik Svalberg i LG hvordan det fungerer. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

En annen løsning vi kunne observere som er tilgjengelig her til lands, er Bekos MultiZone-løsning. Her kan en del av kjøleskapet bytte på å være enten frysedel eller kjøledel, med temperaturer fra 24 minus til 10 pluss.

Fryse eller kjøle maten? Du kan velge selv. Foto: Berit B. Njarga
Fryse eller kjøle maten? Du kan velge selv. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Nye former og farger

Noen av Samsungs fargevalg på deres Bespokes-kjøleskap. FOto: Berit B. Njarga
Noen av Samsungs fargevalg på deres Bespokes-kjøleskap. FOto: Berit B. Njarga Vis mer

Samsung valgte IFA-messa til å promotere sine Bespoke-kjøleskap som nå kommer til Europa.

Disse kommer i åtte forskjellige størrelser og med en til fire dører - som skal sørge for at de passer inn i vidt forskjellige kjøkken.

Dessuten kommer de i forskjellige farger - ikke bare i de tradisjonelle kjøleskapfargene hvitt og aluminium, i tillegg til forskjellige materialvalg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer