Nå skal det bli enklere å bygge

Enklere regler både for entreprenører og folk flest.

BYGGE GARASJE ELLER TILBYGG? Nå kan det bli mye enklere: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner varsler en omfattende plan med forslag til enklere regler for plan- og byggesaker. Blant annet vil de vurdere å frita flere tiltak for søknadsplikt og gjøre det enklere for folk å bygge mindre bygg som garasjer og lignende.  Foto: Colourbox.com
BYGGE GARASJE ELLER TILBYGG? Nå kan det bli mye enklere: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner varsler en omfattende plan med forslag til enklere regler for plan- og byggesaker. Blant annet vil de vurdere å frita flere tiltak for søknadsplikt og gjøre det enklere for folk å bygge mindre bygg som garasjer og lignende. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner varsler en omfattende plan med forslag til enklere regler for plan- og byggesaker.

Forslagene omfatter både endringer som skal sørge for en mer effektiv byggeprosess for byggenæringen, samt en enklere hverdag for folk flest.

Noe av det de ser på som vil gjøre det lettere for folk flest, er saksbehandling rundt små tilbygg og andre større og mindre byggeprosjekter innenfor tomtegrensa.

For noen av byggesakene er det til og med snakk om å fjerne søknadsplikten helt.

Les også: Her finner du alle byggereglene på ett sted!

Vekk med søknadsplikten

Fredag sendte Kommunal- og moderniseringsdepartementet ut en pressemelding hvor de informerer om at de jobber med en omfattende plan for enklere plan- og byggeregler.

Endringsforslagene er mange, og de skal sendes på høring i løpet av året. Planen er at endel av de nye og forenklede reglene skal kunne tre i kraft ved årsskifte 2014/15.

Blant endringene som vil ha direkte innvirkning på de mange huseierne rundt i Norges land, er en forenkling av prosessen rundt mindre byggesaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer