Nå skal du få se når strømmen er dyr

Norske strømkunder skal få mulighet til å styre forbruket etter strømprisene.

Går regjeringens forslag igjennom, vil du få en strømavleser som måler forbruket ditt time for time innen utgangen av 2016. Slik som denne fra Fortum.  Foto: Fortum
Går regjeringens forslag igjennom, vil du få en strømavleser som måler forbruket ditt time for time innen utgangen av 2016. Slik som denne fra Fortum. Foto: Fortum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen vil be NVE legge frem forslag om å framskynde innføring av automatisk strømmåling (AMS) i Midt-Norge. AMS, eller timesmålere som de også kalles, leser av og rapporterer strømforbruket ditt til nettselskapet time for time, slik at forbrukere kan styre forbruket etter prisene dersom de ønsker.

Les også: Er det noen vits å spare strøm om morgenen når den er dyrest?

Det er tidligere vedtatt at alle norske forbrukere skal få timesmålere, men Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen foreslår nå at denne prosessen skal fremskyndes, spesielt i Midt-Norge.

- Jeg vil be NVE om å inkludere et krav om at 80 prosent av forbrukerne i Midt-Norge skal få installert AMS innen utgangen av 2013, det vil si to år før resten av landet, Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding.

I tillegg fremskyndes den endelige fristen for utrulling fra 1. januar 2018 til innen utgangen av 2016.

- Jeg har stor tro på at toveiskommunikasjon mellom nettselskap og forbrukere vil øke bevisstheten rundt energiforbruk og samtidig stimulere til mer energisparing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer