– Kunne jeg fått litt melk i kaffen?
– Nei, vi serverer bare svart kaffe.
Starten på pressekonferansen til Wilfa og Tim Wendelboe fikk kanskje ikke den beste starten for en melk-i-kaffenavhengig og morgentrøtt journalist. Heldigvis var kaffen så god at det ble påfyll både én og to ganger.
Svart uke
Det er helsvart hos barista, kaffebrenner og kaffebarinnehaver Tim Wendelboe i dag. Vi får ikke servert noe annet enn svart kaffe. Det er ikke første gang.
– Vi har tidligere hatt en svart uke til mange stamkunders fortvilelse. Noen sluttet å komme, men det er greit, sier Tim Wendelboe, og legger til: - Vi brenner kaffe, og vår jobb er å pushe god kaffe.
Nå får imidlertid kundene melkebaserte kaffedrikker igjen. Til tross for at kaffelatte, cortado, cappuchino, macchiato - melkebaserte kaffedrikker - er på vei ut. Wendelboe forteller at for 5-10 år siden var det kaffelatte, cappuchino og macchiato som var storselgerne. Men kaffetørste nordmenn er på vei bort fra dette, og tilbake til røttene: God, gammeldags svart kaffe.
– Da vi startet, var omtrent ti prosent av kaffen vi solgte svart kaffe. Nå er vi oppe i 40 prosent, sier Wendelboe.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger