Vaskemaskin-nyheter

Nå skal klærne bli rene - superraskt

Produsentene byr på mange nye funksjoner som skal gjøre klesvask enklere - og raskere.

SNAKKER SAMMEN: Du skal ikke snakke til vaskemaskinen - den skal snakke med sin kamerat, tørketrommelen. Her Bosch-modellene som kommuniserer med hverandre, og som ble vist frem på IFA. Foto: Berit B. Njarga
SNAKKER SAMMEN: Du skal ikke snakke til vaskemaskinen - den skal snakke med sin kamerat, tørketrommelen. Her Bosch-modellene som kommuniserer med hverandre, og som ble vist frem på IFA. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syns du vaskemaskinen bruker for lang tid på standardprogrammene, eller at det er kjedelig å tømme filteret på tørketrommelen?

Det skjer mye nytt også på markedet for hvitevarer - her kan du se noe av det som er lansert av nye funksjoner den siste tiden - og hva du kan vurdere å satse på om du har behov for ny vaskemaskin eller tørketrommel.

Raske, energieffektive vaskeprogrammer er noe av det flere produsenter nå satser på - samtidig som de lover at klærne skal bli rene.

Kortere vasketid

Siden 2013 har produsenten Miele hatt et vaskeprogram kalt QuickPowerWash, som vasker energieffektivt på bare 59 minutter. Nå vil derimot programmet være ferdig med vasking av opptil 4 kilo klær på bare 49 minutter, kunne produsenten lokke med under IFA-messa som gikk av stabelen i Tyskland i begynnelsen av september.

Da må de se seg slått av LGs TurboWash™ 360 funksjon, som også skal kutte kraftig ned på vasketida uten at dette skal gå utover rensligheten - med sitt 39-minutters vaskeprogram.

Samsung har også vært tidlig på banen med sin såkalte QuickDrive-teknologi, som skal redusere vasketiden med opptil 50 prosent uten å gå på kompromiss med vaskeresultatet. Vaskemaskinene med denne teknologien har en hovedtrommel utstyrt med en bakplate som beveger seg selvstendig. Dette skal gjøre vannstrømmen i trommelen mer effektiv og vaskemiddelet skal trenge dypere inn i materialene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer