Nå skal støvsugeren være «lydløs»

Er det noe poeng? Vi har latt vår gamle traver møte markedets to stilleste støvsugere.

BARE BRÅK? Vi lot vår gamle traver fra Miele (oppe til høyre) møte Electrolux' grønne UltraSilencer (nede til venstre) og Bosch' In'genius ProSilence Plus (nede til høyre).  Foto: ELISABETH DALSEG
BARE BRÅK? Vi lot vår gamle traver fra Miele (oppe til høyre) møte Electrolux' grønne UltraSilencer (nede til venstre) og Bosch' In'genius ProSilence Plus (nede til høyre). Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Støvsugere går gjennom en aldri så liten revolusjon for tiden. Ikke bare skal de være energieffektive. Nå kappes produsentene om å lage minst lyd.

Den svenske hjemmeelektronikkprodusenten Electrolux var først ute, og lanserte sin modell UltraSilencer i 2010.

Med kun 61 desibel (db) laget den langt mindre lyd enn tradisjonelle støvsugere, men den skåret også bra på andre områder. Så bra at den vant de europeiske forbrukerrådenes test av støvsugere i 2011.

Nå kommer også den tyske elektronikkprodusenten Bosch på banen og har lansert en enda mer stillegående maskin: GL-80 In’genius, med et maksimalt lydnivå på 59 desibel.

De fleste ordinære støvsugere ligger på cirka 80 desibel når man bruker de på maks effekt.

SENTRALSTØVSUGER: 1,5 millioner nordmenn burde ha denne

Hører du forskjell?

Vi bestemte oss for å høre på støvsugerne. Denne gangen har vi ikke testet yteevnen, men kun sett på støy. Er det noen forskjell? Har det en betydning? Kan du høre forskjell?

Så mye lyd lager de:

Vår gamle støvsuger skilte seg markant ut: Den var absolutt støyverstingen på testlabben vår. Men de to andre? Vi tok med støymåler, og målte hvor mye lyd de laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer