Netatmo værstasjon

Nå skal Yr bruke data fra værstasjonen din

Inngår samarbeid med Netatmo.

EGET VÆR: Yr har nå begynt å bruke data fra værstasjonene til private brukere både i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Foto: Netatmo
EGET VÆR: Yr har nå begynt å bruke data fra værstasjonene til private brukere både i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Foto: Netatmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netatmo har gjort stor suksess med sine private værstasjoner.

Hvor mange nordmenn som så langt har kjøpt en eller flere enheter av denne typen har vi ikke greid å få rede på, men det må være mange.

For på kartet som viser værstasjoner som eierne har åpnet slik at de synes for andre, ligger temperatur-, vind- og regnmålere tett i tett.

Nå har værtjenesten Yr, som drives av NRK i samarbeid med Meteorologisk institutt, inngått samarbeid med det franske selskapet.

– Enda bedre temperaturvarsler

Det betyr at værdata fra mange tusen nordmenn vil være med i beregningene til Yr.

– Resultatet er at Yr-brukeren vil få enda bedre og mer presise temperaturvarsler. Særlig under værforhold der temperaturen i et område kan ha store lokale forskjeller, vil Yr nå i større grad få fram disse variasjonene, sier redaktør Ingrid Støver Jensen til Yr.no.

Ifølge utviklingsdirektør Jørn Kristiansen ved Meteorologisk institutt vil verdien av nye stasjoner vil være størst i områder hvor det fra før finnes få eller ingen observasjoner, som i øde daler, hytteområder på fjellet og tynt befolkede kystområder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer