Nå slipper du vannskader

Ved et enkelt tastetrykk.

Nå trenger du bare et trykk for å skru av hovedkrana.  Foto: DAG G. NORDSVEEN
Nå trenger du bare et trykk for å skru av hovedkrana. Foto: DAG G. NORDSVEEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glemmer du å skru av hovedkrana før du drar fra boligen din? Gjerne over lengre tid?

Nå kommer fjernkontrollen som stenger av vannet. Ved hjelp av ett trykk stenger du av hovedkrana ved utgangsdøren. Da trenger du ikke uroe deg for vannlekkasjer og penger ut av vinduet mens du er borte fra boligen.

Hva er det?

Norske Rørleggerbedrifters Landforening – VVS (NRL) har gjennomført et større vannskadeprosjekt. I kjølvannet av vannskadeprosjektet lanserer NRL et hjelpemiddel for den som vil være trygg på at det ikke blir lekkasjer.

Det er en enkel stengeventil som foreningen kaller NRL-stoppen består av tre enkle deler; en elektronisk stoppekran, en radiostyrt stikkontakt, som styrer stoppekrana og en batteridreven dørbryter for fjernstyring av anlegget. Montasjen gjøres av autoriserte rørleggere, og den ordinære stoppekrana beholdes, skriver NRL i en pressemelding.

Autoriserte rørleggere får vanligvis ikke klager på det arbeidet de gjør, men anlegg eldes og plutselige brudd kan skje i rør, koblinger eller tilkoblet utstyr.

Har du en skatt i kjelleren?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer