Nå standardiseres 3D-brillene

Panasonic, Samsung og Sony koker hodene sammen.

FØRST UTE: Monster var først ute med å lage universelle 3D-briller, og prisen var også en del høyere enn på standardbrillene. Spørsmålet nå er hva den nye standardbrillen vil ta over. Foto: Per Ervland
FØRST UTE: Monster var først ute med å lage universelle 3D-briller, og prisen var også en del høyere enn på standardbrillene. Spørsmålet nå er hva den nye standardbrillen vil ta over. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

3D-teknologien er fortsatt i barndommen: TV-seerne må ha på seg 3D-briller.

Og om det er aktive 3D-briller som kreves: Ikke hvilke som helst 3D-briller heller.

Forskjellige produsenter har forskjellige teknologier, så brillene må passe TV-en. Dette i motsetning til passive 3D-TV-er, hvor brillene er langt enklere. Dette kan gjøre det både dyrt og tungvindt å kjøre 3D-løpet helt ut.

Les mer om Monsters universelle 3D-briller her

Panasonic, Samsung, Sony og XPAND 3D håper nå å gjøre en slutt på dette problemet. Sammen utvikler de nå en standard for aktive 3D-briller.

Mener aktiv er best

- Vi håper dette samarbeidet vil gjøre en stor innsats for å øke veksten av 3D-produkter, sier Panasonic-sjef Masayuki Kozuka i en pressemelding.

Aktiv 3D er altså det de tre gigantene vil satse på fremover, og ifølge dem står aktiv 3D for så mye som 96 prosent av markedet i USA. Merk deg dog at det først var ved årsskiftet at LG som første produsent entret banen med passiv 3D-teknologi, så at de aktive brillene foreløpig leder kappløpet er derfor ikke så rart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer