Nå våkner brunsneglene

Tar du grep nå, kan du ta store antall samtidig.

BRUNSNEGLENE KOMMER NÅ: Der våren har kommet langt nok nå, er brunsneglene på vei fram. Det er lurt å rydde i hagen nå, for å fjerne gjemmestedene. Foto: NTB scanpix
BRUNSNEGLENE KOMMER NÅ: Der våren har kommet langt nok nå, er brunsneglene på vei fram. Det er lurt å rydde i hagen nå, for å fjerne gjemmestedene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er på god vei flere steder i landet, vi har snudd primstaven til sommertid og det er et høytrykk på vei inn over Sør-Norge.

Avhengig av hvor i landet du befinner deg, har du kanskje allerede kommet i gang med vårpussen på hus og terrasse - og du har kanskje til og med begynt å rydde litt i hagen?

Og akkurat det siste er det all grunn til å starte med dersom snøen er borte og du ikke er i gang med hageryddingen.

For har du ikke allerede sett dem, er de absolutt på vei til å våkne mange steder i landet: Ja, det handler om brunsneglene.

- På vei akkurat nå

Petter Bøckman, universitetslektor i zoologi ved Naturhistorisk museum, bekrefter overfor Dinside at de første brunsneglene nå vil dukke opp etter hvert, der forholdene ligger til rette for det.

- Ja, nå bør de første være ute, sier Bøckman, og påpeker at de kanskje er så små at du ikke helt kan se hvilken type snegle det er.

Også Erling Fløistad ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), bekrefter dette:

- De er på vei fram akkurat nå, der våren er kommet langt nok. I innlandet og der snøen ligger dyp ligger sneglene i ro til tulipaner og påskeliljer titter fram, sier Fløistad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer