Ikea kjøper tilbake

Nå vil de kjøpe møblene dine

Lanserer ny tjeneste kalt «Ikea kjøper tilbake».

IKEA KJØPER TILBAKE: Den svenske møbelkjeden vil kjøpe tilbake møbler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

IKEA KJØPER TILBAKE: Den svenske møbelkjeden vil kjøpe tilbake møbler.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du et gammelt Ikea-møbel du ikke lenger har behov for og som du kanskje ikke får solgt på bruktmarkedet, kan du faktisk nå levere produktet tilbake til den svenske møbelkjeden.

Nå lanserer Ikea en ny tjeneste kalt «Ikea kjøper tilbake» der møbelprodusenten tilbyr seg å kjøpe tilbake møbler som er inntil ti år gamle. Møblene skal Ikea selge på nytt.

– Vi ønsker å tilby våre kunder bærekraftige løsninger for møbler de ikke lenger bruker, selv om de er gamle. Derfor lanserer vi nå tjenesten «IKEA kjøper tilbake» der du kan levere møbler som er opp til ti år gamle tilbake til IKEA og få et gavekort i retur, sier administrerende direktør i IKEA Clare Rodgers i en pressemelding.

Enkelte restriksjoner

Kunder vil motta betaling i form av et tilgodekort som de kan bruke i et av Ikeas varehus eller på nett, og det kan være på inntil 50 prosent av den opprinnelige prisen. Det avhenger av tilstanden til møblene.

Mer spesifikt er det snakk om møbler i kategoriene «som ny», «brukt» og «godt brukt», men ikke møbler som trenger reparasjon.

– Våre medarbeidere går bare over møbelet og sikrer at det er trygt å selge videre, opplyser Gudrun Kathle Lægreid, kommunikasjonsrådgiver i Ikea, overfor Dinside.

Ikea opplyser at det er noen restriksjoner på hvilke produkter de kjøper tilbake, og blant annet tar de ikke imot senger eller sofaer, ei heller tekstiler, kjøkken, baderom og barnemøbler, skriver Nettavisen. Ikea opplyser om at de ønsker å kjøpe tilbake så mye vi kan, men av hygiene- og sikkerhetsmessige årsaker så er det noen møbelkategorier vi dessverre ikke kjøper tilbake for øyeblikket.

– Det er viktig å poengtere at møbler med stoff eller polstring ikke tas tilbake, understreker Lægreid.

Møbelgrupper Ikea kjøper tilbake

  • Kontormøbler
  • Skjenker og skap
  • Bokhyller og hylleseksjoner
  • Bord og stoler (ikke tekstil//polstret)
  • TV-møbler
  • Kommoder
  • Nattbord
  • Sengestammer
  • Entrémøbler

Produktet registreres på nett

Dersom du ønsker å bytte et gammelt Ikea-møbel må du først registrere produktet på Ikeas nettsider, hvor du blant annet opplyser om produktets tilstand og får et estimert pristilbud.

– Tilstanden på produktet vurderes, og du får en pris på produktet ditt som da henger sammen med hvor god stand det er på produktet. Det er medarbeiderne på IKEA som eventuelt gjør utbedringer på produktet om det trengs, før det selges igjen, forklarer Lægreid og legger til at kunden ikke er nødt til å fremvise kvittering.

Merk at Ikea kjøper tilbake i førsteomgang kun er tilgjengelig ved Ikea på Slependen, Ringsaker og Leangen, men Ikea planlegger å åpne opp tjenesten for de resterende varehusene i løpet av oktober og november i år.

«Ikea kjøper tilbake» har en tid vært kjørt som et prøveprosjekt ved varehuset på Ringsaker, der kundenes brukte Ikea-møbler ble solgt i en gjenbruksavdeling i butikken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer