Nå vil de rydde i søpla di

Rot er kilden til mye vondt - men også til mye nytt, viser det seg.

RYDD I ROTET: Her er diverse løsninger fra Ikeas sortiment montert sammen til et ryddig sammensurium for å få rot i skrotet. Foto: Per Ervland
RYDD I ROTET: Her er diverse løsninger fra Ikeas sortiment montert sammen til et ryddig sammensurium for å få rot i skrotet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har vennet seg til søppelsortering, og de siste må snart følge etter. Sorteringen synes å ha som bieffekt at vi kaster mindre. Fra 2008 til 2009 krympet søppelberget per nordmann med hele 14 kilo. Men likevel går store mengder i bosset. I 2009 kastet hver enkelt nordmann 420 kilo avfall. Og før det kastes, må det lagres. Gjerne på kjøkkenet. Og dermed blir det rot, og storforbruk av plass.

Les også: Her bor Norges søppelverstinger

Krangler om rotet

Ikea har i forbindelse med sin lansering av produktkatalogen for 2011, gjort en undersøkelse ved hjelp av analysebyråene Ipsos og Respons på et representativt utvalg på 1.000 personer over hele landet. De hevder på basis av undersøkelsen at rot er hovedkilden til krangling i hjemmet. En av tre blir stresset av rot, og kvinnene plages mer enn menn.

Derfor er det neppe noen bombe at søppelsortering er av produktnyhetene som står i fokus.


Rydde og sortere

Ikea er allerede tungt inne i "bokser, esker og skap-segmentet" og søppelsortering kommer det nå flere nyheter på. Noen av løsningene ble demonstrert i små kolonihagehytter i Oslo i forbindelse med møbelkjedens kataloglansering.

Men du MÅ ikke velge Ikeas løsninger. Her er lesernes beste kildesorteringstips, og her er flere ferdige løsninger som gjør det lettere å få orden på søpla, uten at den tar all plassen på kjøkkenet eller i boden.

(Og for deg som syns vi har skrevet litt vel mye om Ikea i det siste - ta det med ro - nå tar vi en liten pause.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer