Nå vil de stoppe Airbnb-misbruk i Norge

Regjeringen har foreslått nye regler med mål om å stanse boligeiere som bruker utleieportalen Airbnb til å drive hotellvirksomhet.

IKKE NOE HOTELL: Regjeringen ønsker ikke at du skal bruke Airbnb til hotellvirksomhet. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
IKKE NOE HOTELL: Regjeringen ønsker ikke at du skal bruke Airbnb til hotellvirksomhet. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE Vis mer
Publisert

Interessen for å leie ut leiligheter og deler av boliger gjennom utleieportalen Airbnb, er sterkt økende her til lands. Samlede inntekter fra Airbnb-utleie i Norge var i fjor på 1,6 milliarder kroner. Inntektene ventes å øke med 50 prosent til 2,4 milliarder kroner i år, ifølge en fersk analyse Menon Economics har utarbeidet for NHO Reiseliv.

Men enkelte har sett sitt snitt til å drive business på et helt annet nivå gjennom Airbnb enn det som opprinnelig var tanken bak løsningen.

Vil praksisen til livs

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) forteller Dagens Næringsliv at det ikke er noe galt med at boligeiere skal kunne leie ut leiligheten sin og tjene ekstra penger.

– Problemet er at mange kjøper opp masse leiligheter og i realiteten driver hotellvirksomhet. Dette har skapt store problemer flere steder i de store byene, og det er dette vi vil til livs. Vi er opptatt av å legge til rette for gode og stabile bomiljøer, sier Mæland.

Hun ønsker å ha begrensninger på korttidsutleie, noe flere europeiske storbyer har innført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer