Nå vil Jens at du skal spare på strømmen

Regjeringen ønsker å inspirere norske forbrukere til strømsparing.

Oppfordringen er klar. Spar strøm. Foto: Guri Dahl/Tinagent
Oppfordringen er klar. Spar strøm. Foto: Guri Dahl/Tinagent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olje- og energidepartementet (OED) har derfor laget en litt spesiell julekalender i år. Hver dag får du små energisparetips som både skal hjelpe klimaet - og bidra til kutt i din strømregning.

Her finner du adventskalenderen

- Den beste kilowatten er den som aldri blir brukt, heter det på OEDs nettsider.

Det første rådet, som ble gitt 1. desember, var å slutte å bruke standbyknappen på stereo og TV. Ikke bare sparer du energi, dette reduserer også faren for brann. Dessuten får du også beveget deg ørlite mer...

Norges totale standbyforbruk estimeres til ca. 392 GWh (millioner kilowattimer), ifølge Enova. Dette tilsvarer energiforbruket i ca. 15.700 boliger.

Les mer om kostnadene ved å la maskiner stå på standby: Så mye koster latskapen.

Ikke alene om ideen

Olje- og energidepartementet er ikke de eneste som ønsker å gi deg gode ENØK-tips i desember. AF-gruppen har sin egen ENØK-julekalender, og den kan du finne på AF Gruppens nettsider.

I tillegg til at det lønner seg å spare på strømmen, er det også dumt å betale mer enn du må. Ved hjelp av vår strømkalkulator kan du finne ut hvilken strømleverandør, og hvilket abonnement som lønner seg for deg: DinSides strømkalkulator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer