Nå vil rottene inn i hus

Smågnagerne formerer seg i rekordfart. Slik stopper du dem.

Er den gravid, bør du ihvertfall forhindre den å stifte bo hos deg. For i løpet av vinteren kan den bli til 60. Foto: Tomas Čekanavičius
Er den gravid, bør du ihvertfall forhindre den å stifte bo hos deg. For i løpet av vinteren kan den bli til 60. Foto: Tomas Čekanavičius Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det blir kaldt ute, vil småkryp og smågnagere inn. Rottene er blant de største, og er også blant dem som kan gjøre størst skade.

– Den dyreste rotteskaden vi har dekket, kom på 2 millioner kroner. Da måtte et helt hus totalrenoveres etter at rottene hadde herjet, forteller takstsjef Gunnar Leira i Tryg forsikring i en pressemelding. - Rotter regnes som et av de fremste skadedyrene på verdensbasis. De kan i løpet av kort tid gjøre stor skade på en bolig, sier Leira.

Her er boligens fem verste fiender

Måtte rive huset

En Tryg-kunde rev huset, solgte tomten og flyttet sin vei etter å ha vært utsatt for rotteangrep.

– Det hender fra tid til annen at vi har tilfeller med svært omfattende skader. Da har rottene gjort så stor skade i bygningskonstruksjonene at det trengs utstrakt rehabilitering. Men heldigvis er de fleste rottesakene vi har av moderat størrelse, forteller takstsjefen.

Det viktigste er at du er oppmerksom og tar tak i problemet i tide, før det vokser deg over hodet, og skadedyrene får ta over boligen din.

– Rotter har en formidabel formeringsevne. Får du én gravid hunnrotte i huset, kan du under optimale forhold risikere å få en bestand på 60 individer etter bare fire måneder, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer