Nå vil vi ha store kjøleskap

Stadig flere nordmenn for øynene opp for de digre amerikanske kjøleskapene. Men de har én stor hake.

Denne dobbeltkjøleløsningen fra Miele er 180 cm bred, og er satt sammen av et kombiskap til venstre, og til høyre et rent kjøleskap.  Foto: Per Ervland
Denne dobbeltkjøleløsningen fra Miele er 180 cm bred, og er satt sammen av et kombiskap til venstre, og til høyre et rent kjøleskap. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dobbeldekkere. Kjøleskap og fryser, side ved side, blir stadig mer populære i norske hjem. Men selv om mange drømmer om de rause, amerikanske kjøleskapene, blir det gjerne med det, drømmen, fordi de ruver endel i rommet.

– Det er nok mange som har ønsket seg plassen, uten å måtte få det dominerende designet med på kjøpet. Men det må ikke se ut som en campingvogn bare fordi det er amerikansk, sier Stian Normann-Arvesen, produktsjef i Miele, til DinSide.

Vi møter ham i hvitevareprodusentens nye showrom i Asker utenfor Oslo.

Stadig flere nordmenn velger ekstra brede hvitevarer, ifølge produktsjef i Miele, Stian Normann-Arvesen. Foto: PER ERVLAND
Stadig flere nordmenn velger ekstra brede hvitevarer, ifølge produktsjef i Miele, Stian Normann-Arvesen. Foto: PER ERVLAND Vis mer


Miele har lenge solgt frittstående side-by-side-kjøleskap, både i pakker, eller sett at folk har kombinert kombiskap, fryseskap og kjøleskap i ulike varianter, for å skreddersy en løsning som passer sitt behov. Men det var ikke før Miele bygget inn skapene og gjorde dem ekstra brede at salget virkelig tok av.

Nytt kjøleskap? Ikke glem å sjekke dette før du kjøper

Pass på vekten!

Det er imidlertid ikke alle som kan ha et slikt kjøleskap; langt alene en komboløsning. Hvert av skapene veier nemlig rundt 290 kilo uten innhold, og det er mer enn flere gulv har godt av.

Du bør derfor sjekke hvor mye gulvet ditt tåler, eller konferere med en byggingeniør eller lignende før du får inn en slik løsning hos deg.

Dyr moro

Prisen vil nok imidlertid veie tyngst for de aller fleste. Veiledende pris er cirka 90.000 kroner - per skap. Dobbeltløsningen du ser over vil altså koste 180.000 kroner, bare for kjøleskapene. Det tilsvarer tusen kroner per breddecentimeter, langt mer enn det som er vanlig for ordinære kjøleskap.

Den noe stive prislappen har imidlertid ikke vært helt avskrekkende. Dette er ikke for alle, men de ekstra store kjøleskapene selger. Og Normann-Arvesen forteller at flere kjøper to skap, selv om de er ekstra brede, og de har til og med solgt ulike kombinasjoner av tre skap.

Nytt kjøleskap? Nå er det påbudt med lekkasjesikring

Ikke plass? Her er alternativet!

Samsung illustrerte plassutnyttelsen med ostestykker på IFA-messen i år: Du får plass til 2.142 stykker ost i et kjøleskap som er isolert ved hjelp av SpaceMax-teknologien, mot normalt 1.831. Isolasjonslaget er da redusert fra 45 til 30 mm. Foto: Elisabeth Dalseg
Samsung illustrerte plassutnyttelsen med ostestykker på IFA-messen i år: Du får plass til 2.142 stykker ost i et kjøleskap som er isolert ved hjelp av SpaceMax-teknologien, mot normalt 1.831. Isolasjonslaget er da redusert fra 45 til 30 mm. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Ønsker du mer plass i kjøleskapet, uten å ha mer plass på kjøkkenet, bør du ta en titt på Samsungs G-serie. Den sør-koreanske produsenten har tatt en ny isoleringsteknologi i bruk, der de ved hjelp av vakuumteknologi (SpaceMax) får til å øke volumet inni skapet betraktelig, uten at det tar mer plass i rommet.

Samsung har tatt i bruk SpacMax-teknologien både i kjøle- og kombiskap. For eksempel har kombiskapet RL56 et totalvolum på 357 liter (104 av disse er i fryseren) - til tross for at det ikke er høyere enn 185 cm.

Ikke bare er det mindre, det er også ekstremt mye rimeligere enn skapene over. Veiledende pris for kombiskapet som nevnt over er 7.500 til 8.500 kroner.

Sjekk også disse smarte kjøleskapsløsningene vi så på IFA-messen i fjor

Smarte funksjoner

Et hvert kjøleskap med respekt for seg selv har ulike temperatursoner for ulike matvarer.  Foto: Elisabeth Dalseg
Et hvert kjøleskap med respekt for seg selv har ulike temperatursoner for ulike matvarer. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Det er selvfølgelig ikke bare bredden som er med på å presse prisen oppover. Miele skap har en rekke andre smarte finesser, som forsåvidt går igjen hos flere av produsentene, med litt ulik benevning. Én av funksjonene som er verdt å merke seg, er muligheten for å kontrollere temperaturen i ulike soner i kjøleskapet, og soner med ekstra fuktighet, slik at maten skal holde seg fersk ekstra lenge.

I tillegg er selvfølgelig så godt som alle nye kjøleskap fra energiklasse A+ og oppover (til A+++).

Glem heller ikke LGS smarte og rålekre designkjøleskap

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer