Nå vil vi kjøpe hytter

30.000 husholdninger har planer om å kjøpe fritidsbolig.

Påskedrømmen? 30.000 norske husholdninger har planer om å kjøpe hytte, viser tall samlet inn denne måneden.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Påskedrømmen? 30.000 norske husholdninger har planer om å kjøpe hytte, viser tall samlet inn denne måneden. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er drømmen en hytte på fjellet? Da er du ikke alene. Til tross for finanskrisen, øker interessen for å kjøpe fritidsboliger. Boligmeteret for mars viser at 30.000 norske husholdninger har planer om å kjøpe hytte.

Dette er en oppgang på seks prosent fra samme tid i fjor, men en nedgang på nesten ti prosent fra andre kvartal i 2007. BoligMeteret er utarbeidet av MakroSikt for Eiendomsmegler 1.

Hvor mye er hytten egentlig verdt?

DinSides Hyttetakstkalkulator

Tilbud og etterspørsel

Det er fortsatt mange fritidsboliger til salgs – like mange som i fjor. Veksten ser ut til å ha stoppet opp, ifølge Makrosikt. Etter en topp på i underkant av 4.000 ledige fritidsboliger på finn.no i fjor, har tilbudet stabilisert seg på i underkant av 3.000 fritidsboliger.

Odd Nymark, daglig leder i Eiendomsmegler 1 er optimistisk.

- Den rentenedgangen vi nå har fått, og de signalene sentralbanken sender ut i forhold til videre utvikling, gjør at vi er langt mer optimistiske til hyttemarkedet fremover, sier Nymark til DinSide. - Det er ingen tvil om at eiendomshandel er veldig sensitivt i forhold til rentenivået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer