Nær nirvana for datanerdene

26-flimmerfrie tommer føles stort til å begynne med, men en dags bruk er nok til å bli tilvent.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har altså brukt denne TVen som PC-skjerm i over to uker. Det betyr utallige timer med tekstbehandling, photoshop og nettsurfing. Etter arbeidstid har vi selvsagt rukket et par runder med dataspill også…

Vanesak

Når du rydder bort din vanlige PC-skjerm fra pulten og kobler til denne TVen via DVI-inngangen, vil førsteinntrykket ditt mest sannsynlig være at dette blir alt for stort. Men skulle du føle deg litt solbrent til å begynne med, kan vi trøste deg med at alt er en vanesak.

Med maks oppløsning på 1280/768 fungerte det i hvert fall glimrende for oss, og etter å ha testet flere plasma-skjermer den siste tiden er det i hvert fall ingen tvil om hva datanerdene bør velge.

LCD-TVene er her plasmaskjermene fullstendig overlegne. Bildet er skarpt og detaljert, og dine digitale sommerbilder vil garantert gjøre seg godt. I tillegg slipper du å bekymre deg for innbrenningsproblematikken som alltid lurer i bakgrunnen ved databruk på plasmaskjermer.

Vi tror at bildeoppløsningen på 1280/768 vil være tilstrekkelig for de fleste. Mer profesjonelle brukere vil antagelig ønske seg 1920/1200 som nå begynner å komme. For de riktig kravstore brukerne har Apple allerede en 30-tommers LCD-monitor på hele 2560/1600 i butikken. Prisnivået er imidlertid ikke sammenlignbart, regn med rundt 33.000 for monitoren (altså uten TV-mulighet) og rundt seks tusenlapper for å få et skjermkort som takler den høye oppløsningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.