Nærkamp: Borettslag vs. selveier

Det er fortsatt ulikheter mellom eierformene, men hva som er best og verst, er helt avhengig av hva du ønsker deg. Vi har sett på de to eierformene med "investorbriller" på.

Publisert
Sist oppdatert

Pris, verdistigning, løpende avkastning og risiko er de viktigste egenskapene ved ditt livs største investering. I tillegg synes vel de fleste at bomiljøet er et viktig trekk ved boligen sin.

Umulig å se prisforskjeller

Indirekte kan selvfølgelig kjøpesummen på en leilighet bli påvirket av all verdens fordeler og ulemper ved en boform. Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) fører ikke statistikk som skiller mellom kvadratmeterprisene i de to eierformene, men mener likevel at forskjellene er små:

- Vårt inntrykk er at prisforskjellene har blitt mindre de siste årene, og at de nå nærmest ikke eksisterer. Dette skyldes trolig at de praktiske forskjellene mellom eierformene er blitt vesentlig mindre, sier Tor Dybdal-Holthe, informasjonssjef i NEF.

Fritaket for dokumentavgift på 2,5 prosent av kjøpesummen ved kjøp av leiligheter i borettslag, er den eneste faktoren som direkte kan skape en forskjell i pris mellom de to eierformene. Alt annet likt i et velfungerende marked, skulle fritaket føre til at kvadratmeterprisen på borettslagsleiligheter var litt høyere enn for selveierleiligheter. Men om denne virkningen finnes, vil neppe noengang verken kunne bekreftes eller avkreftes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer