Nært, varmt og uintellektuelt fra Ikea

I dag viser Ikea fram nye produkter i PS-serien. Her er ekspertenes dom. Hva synes du?

- STOL... Med et par strøk beis eller maling gjør denne stolen seg godt, men hvorfor alle disse skruene over alt? (Sitat: Halvor Bakke, interiørekspert)
- STOL... Med et par strøk beis eller maling gjør denne stolen seg godt, men hvorfor alle disse skruene over alt? (Sitat: Halvor Bakke, interiørekspert) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IKEA PS – den uendelige designhistorien. Med PS-kolleksjonen ønsker Ikea å fortelle en historie om identitet og filosofi, en historie der demokratisk design har blitt satt i sentrum. - Sammen med en rekke designere har Ikea latt seg inspirere av tradisjonelt håndverk og gamle tradisjoner, sier Jonas Stokke, industridesigner og foretningsutvikler ved StokkeAustad designkontor, til DinSide.

Resultatet er en enkel og økopreget designkolleksjon.

Back to the roots!

- De nye produktene preges av en grovere tilnærming og et lekent søk etter et slags urdesign. Ikea har gjort et forsøk på distansere seg fra typisk fabrikkproduksjon. Og målet med designet er at forbrukerne skal føle en nærhet til Unicef-programmet som de jobber med, sier Stokke.

Han synes imidlertid ikke at det er helt vellykket. - På noen av produktene fører denne tilnærmingen til at man sitter igjen med en følelse av ubegrunnede påfunn, der estetikken forfølges uten noen større forankring i hverken funksjon eller verdi.

Les mer om StokkeAustad på DinSide

- Uintellektuell

Svein Gusrud, professor i møbeldesign ved KHiO, har 35 år bak seg som utøvende møbeldesigner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer