Når en må tvangsselge

Det er allerede en realitet for mange.

Flere tiltak gjør det mindre lukrativt å eie flere boliger.  Foto: Colourbox
Flere tiltak gjør det mindre lukrativt å eie flere boliger. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et kjapt søk på finn.no viser at det i dag ligger 152 ideelle andeler i boliger ute for salg. - Så mange? er megler i Notar, Vetle Just Kvammens umiddelbare kommentar. - Du virker litt overrasket over antallet, tror du det kan ha noe med de økonomiske nedgangstidene å gjøre?- Jeg vil tro det. Vi merker også en stor økning i vanlig tvangssalg.

Vanskelige å selge

Kvammens er megler for en av disse, en ideell andel av 2-roms selveierleilighet i Askim. Leiligheten har tre eiere og leies ut til utenforstående. - Høyst uvanlig, mener advokat i Huseiernes landsforbund, Anders Leisner. - Hvorfor det?- Man kjøper som regel ikke andeler i en leilighet man ikke skal bo i. Å kjøpe seg inn i en halv toromsleilighet er ikke vanlig.

Megler Kvammens bekrefter dette. - Vi opplever at ideelle andeler er ganske vanskelige å selge. Folk skjønner ofte ikke hva det er, og når de blir informert, er de sjelden interessert. De ønsker ofte å kjøpe hele boligen og ikke bare en andel. Men for akkurat denne boligen har det vært ganske stor interesse fordi den leies ut til en ok pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer