Slik renser du strålesamleren på tappekrana og blandebatteriet:

Når gjorde du dette sist?

Visste du at du bør rense strålesamleren to ganger i året? Slik ser den ut etter et par år uten rens.

SKJULER SEG: Bak denne strålesamleren skjuler det seg et tykt lag av smuss som kan være lurt å fjerne. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Visste du at det kan være lurt å vaske strålesamleren i vannkrana di? Ifølge Huseiernes landsforbund bør du nemlig gjøre det to ganger i året.

– Vi har stort sett godt vann i Norge, men ved for eksempel kraftig nedbør eller overvannsproblemer kan vannforsyningen forringes. Eventuell skitt og partikler som blir liggende i filtrene kan bli en grobunn for bakterier, står det på hjemmesidene deres.

På kjøkken og bad

Dette bør gjøres på tappekrana på kjøkkenet og blandebatteriet på badet. Blir filtrene veldig skitne vil dessuten vannet renne dårlig.

Filteret som sitter ytterst på tappekrana er en perlator eller strålesamler.

– Den er forholdsvis enkel å bytte selv hvis det skylle begynne å sprute i ville veier, forteller rørlegger Steffen Strand i Rørleggervakta AS til DinSide.

Ikke et problem

Han forteller at vi har veldig rent vann i norge og derfor ikke pleier å være så mange problemer knyttet til bakterievekst.

– Eneste kunne ha vært ved store vannlekkasjer der hvor kloakkvann finner veien inn i drikkevannsrør for eksempel, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer