Når Halloween blir et helvete

Barna drar spøken lengre når de har maska på…

Eggkasting, flaskekasting og steinkasting. For enkelte utvikler Halloween seg til et reneste helvete, hvor de sitter igjen med tilgriset hus og ødelagte eiendeler.  Foto: Colourbox
Eggkasting, flaskekasting og steinkasting. For enkelte utvikler Halloween seg til et reneste helvete, hvor de sitter igjen med tilgriset hus og ødelagte eiendeler. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

”Trick or treat” eller ”knask eller knep”.

En tilsynelatende uskyldig trussel. Men ifølge politiet tar enkelte uttrykket ”Gir du ikke godterier, vil du få svi” litt for bokstavelig.

- Vi har sett eksempler hvor barn og ungdom i kostymer tillater seg mer og oppfører seg litt dårligere. Vi har sett litt av hvert de siste årene, sier politistasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, til DinSide bolig.

Les også: Hold deg hel på Halloween

For å unngå knep, anbefaler politioverbetjent Bjørn Vestli ved Asker politistasjon, å ha noen godbiter i bakhånd denne siste kvelden i oktober.

- Det beste er nok å ha litt smågodt i bakhånd. Når det nå en gang har blitt en tradisjon her i landet, er det enkleste kanskje bare å spille med, sier han til magasinet hus&bolig.

Boikotter Halloween

For selv om de aller fleste barna oppfører seg bra, drar andre rampestrekene litt for langt.

- Ofte er det ungdom som utnytter et tidspunkt der rampestreker oppfattes som mer ”lovlig” enn ellers, sier forsker og sosialantropolog Mari Rysst ved Sifo, Statens institutt for forbruksforskning til hus&bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer