Når kan jeg si opp leieforholdet?

Vær bevisst på leiekontrakten, den kan skjule en felle.

Når kan jeg si opp leieforholdet?
Publisert
Sist oppdatert

Som leier har man mange plikter å forholde seg til, så vel som rettigheter. Men i mylderet av lover og regler, kan det være vanskelig å danne seg en ordentlig oversikt over hva du bør gjøre for å sikre deg at det ikke kommer noen overraskelser på veien.

Dersom du vil flytte inn med ditt livs kjærlighet, eller du plutselig finner drømmehuset på billigsalg: kan du avslutte det eksisterende leieforholdet når du skulle ønske det? Vel, både ja og nei. Det avhenger av leiekontrakten din.

Mange problemer for leieboere

Oppsigelsestid

Ved alle oppsigelser av leieforhold kreves det i følge husleieloven tre måneders oppsigelse. Med andre ord er du pliktig til å fortsette å betale husleie i tre måneder etter at du har sagt opp leieboligen. Og ikke bare det, men du må betale husleie ut hele den siste måneden du leier leiligheten, uansett hvilken dag i måneden du sa opp leiligheten.

Avvikene her er leieboliger der du har adgang til en annen sin bolig, eller ved leie av garasje eller bod. Da er oppsigelsesfristen én måned.

Snart skal leieprisene ned

Tidsbegrensning

Dersom du har tisbegrenset leieavtale, kan det i tillegg hende at du ikke har mulighet til å avslutte leieforholdet når du vil. En tidsbegrenset leieavtale utløper av seg selv en bestemt dato, uten forutgående oppsigelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer