Når naboen er en dust

BOLIG: Uansett om du bor i blokk eller enebolig er det mulig å krangle med naboen. Se de tragikomiske eksemplene og del dine historier med oss.

Publisert
Sist oppdatert

Blir du varm i topplokket er det lett å irritere seg. Men når det gjelder nabokrangler kan vi ikke bare skylde på det fine sommerværet - vi irriterer oss stort sett gjennom hele året. Og det som starter med at du irriterer deg utvikler seg ofte til et bittert fiendeskap, bare du tar tida til hjelp. I tillegg til stor pågang hos advokater og domstoler viser antallet anmeldte trusler at nabokonfliktene er i vekst. I følge politiets trusselrapport for 2003 (- tall fra året 2001) utgjør trusler i nabokonlikter nå åtte prosent av alle anmeldte trusler til politiet. Ifølge rapportens egne ord kan - "den utløsende årsak virke bagatellmessig, men ofte skjule langvarige og bitre konflikter." Nabotvistene som fører til anmeldte trusler kjennetegnes også ved at både fornærmet og gjerningsmann sjelden eller aldri har vært i kontakt med politiet før.

Hva vi krangler om kan imidlertid variere.

Hva krangler vi om?

Nabokverulantene finnes over alt. I villastrøk er det ofte trær som skygger og plassering av gjerder som utløser tvisten, mens høy musikk og bruk av fellesarealer er gjengangerne i borettslag og sameier:Bråk. Alt fra spilling av høy musikk til spebarn som gråter, og unger som spiller fotball i bakgården.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer