Naturskade? Egenandelen er dobbelt så høy

De fleste har 4.000 kroner i egenandel på husforsikringen sin. Blir du utsatt for naturskade, må du ut med 8.000 kroner.

NATURSKADE: Egenandelen på forsikringssaker som følge av naturskader, er fastsatt ved offentlig forskrift og er den samme uansett hvilket forsikringsselskap du har: 8.000 kroner. De fleste har 4.000 kroner i egenandel på sin husforsikring for øvrig. Foto: Colourbox.com
NATURSKADE: Egenandelen på forsikringssaker som følge av naturskader, er fastsatt ved offentlig forskrift og er den samme uansett hvilket forsikringsselskap du har: 8.000 kroner. De fleste har 4.000 kroner i egenandel på sin husforsikring for øvrig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egenandelen på skadeutbetaling voldt av naturskade er lik for alle, uansett forsikringsselskap. Per i dag er egenandelen på 8.000 kroner.

Hvorfor er det slik?

– Det er en ordning som er obligatorisk, den gjelder for alle. Det er en offentlig regulert ordning, og prisene dannes derfor ikke i markedet. Prisene er regulert og underlagt et regelverk, sier kommunikasjonsdirektør i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) Leif Osland, til DinSide.

Egenandelen er dermed det dobbelte av hva mange har som egenandel på husforsikringen for øvrig. De fleste har en egenandel på 4.000 kroner hos forsikringsselskapene Gjensidige og If, mens 6.000 kroner er den mest vanlige egenandelen på husforsikringen hos Tryg.

Det er Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) som administrerer ordningen med naturskadeforsikring, under navnet Norsk Naturskadepool.

På stedet hvil siden 2005

Egenandelen ved naturskade er fastsatt ved offentlig forskrift og er derfor lik i alle selskaper: 8000 kroner (per 1.april 2005).

– Egenandelen har vært 8.000 siden 2005, og den var var på 4.000 inntil da. Dette henger sammen med at myndighetene da økte egenandelen på statens naturskadefod til 10.000, og da søkte vi om å få øke egenandelen til 8.000 kroner, og det fikk vi, forteller Osland til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer