Nedarvete problemer

Noen problemer kan ligge latent, og er lett å overse når du kjøper eller overtar en bolig. Her er noen områder du bør være obs på før du kjøper, og forsøke å gjøre noe med om du ikke vil at boligen skal synke i verdi.

Publisert
Sist oppdatert

  1. Kjøpte problemerNoen problemer kan ligge latent, og er lett å overse når du kjøper eller overtar en bolig. For eksempel: Skal veinettet omreguleres? Blir det bygget en fabrikk, motorvei, flyplass eller lignende i nærområdet?

    Mye kan en finne ut av ved å kontakte plan og bygningsetaten i din kommune før du overtar. Om slike problemer dukker opp underveis kan du prøve å bekjempe dem. Men det aller dummeste du gjør her, er: Ingenting.

  2. Når området forringesNoen ting kan forutsees - andre kan det ikke. Det er for eksempel ikke lett å forutsi hva som skjer når bystyret bestemmer seg for å stenge parken for byens løse fugler, eller hvor de neste kriminelle gjengene vil holde til.

    Om dette skulle skje er det viktig at du er med og tar tak i det som eventuelt kan gjøres for å bekjempe problemene. Engasjer deg i nabolagets vel, eventuelt lokalpolitikk.

  3. Dårlige naboforholdEt annnet problem du kan få med på kjøpet er dårlige naboforhold. Det hjelper å ha naboene på sitt lag når en skal selge bolig, siden den fort kan virke lite attraktivt om oppgangen eller naboens balkong/hage er en svinesti når du skal ha visning. Det samme gjelder unormal støy eller lukt fra naboene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer