Nei, megleren kan ikke kontakte deg sånn

Selv om du har registrert deg for å få lastet ned et prospekt på nett, betyr ikke det at megleren kan sende deg meldinger om budrunder og annet i ettertid.

NEI: Meglere kan ikke sende deg slike meldinger dersom de ikke har innhentet spesifikk tillatelse om det. Det holder ikke at du har måttet registrere deg for å få lastet ned et prospekt på nett. Foto: KRISTIN SØRDAL
NEI: Meglere kan ikke sende deg slike meldinger dersom de ikke har innhentet spesifikk tillatelse om det. Det holder ikke at du har måttet registrere deg for å få lastet ned et prospekt på nett. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er veldig viktig å ha mulighet til å laste ned boligprospekt fra nett i forkant av en visning - for slik kan du forberede deg best mulig i forkant av visningen - og du kan innhente opplysninger og sjekke hvilke forhold du kanskje bør se nærmere på, under visningen.

Ifølge bransjenormen for markedsføring av bolig, skal prospekt være tilgjengelig og nedlastbart fra nett senest 48 timer før første visning.

Etter en langvarig strid mellom Forbrukerombudet og eiendomsmeglerbransjen, om hvorvidt meglerne kan kreve at du registrerer deg for å få lastet ned et prospekt, har Finanstilsynet uttalt at megler kan kreve at det legges igjen kontaktinformasjon for å få salgsoppgaven.

Det som imidlertid ikke er greit, er at meglerne kan bruke kontaktinformasjonen du legger igjen, til å kontakte deg om hva som helst i ettertid.

- Selv om du laster ned et prospekt, er det ikke dermed sagt at du ønsker å bli holdt oppdatert om budrunde eller at de skal sende deg mailer med andre objekter et i halvår etterpå, sier Tonje Hovde Skjelbostad, fagdirektør i Forbrukerombudet, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer