Nemox Gelatissimo iskremmaskin

Nemox' iskremmaskin er dobbelt så dyr som Wilfas. Er den dobbelt så god?

Wilfa vs Nemox: Ser du hvilken som koster mest? Foto: Elisabeth Dalseg
Wilfa vs Nemox: Ser du hvilken som koster mest? Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har testet flere iskremmaskiner i vår, og vi lot oss imponere langt mer av Wilfas Vanilje med kompressor som fryser ned isen - enn OBH Nordicas iskremmaskin der vi måtte fryse ned bollene i forkant.

Forventningene var derfor høye da vi fikk teste Nemox Gelatissimo, som regnes for å være en av de bedre ismaskinene på markedet. Den virker på samme måte som Wilfas, men er mer enn dobbelt så dyr. Er den dobbelt så god?

Se flere tester av kjøkkenutstyr på DinSide

Slik testet vi

Vi har laget ulike sorter iskrem; Kremis, youghurtis og sorbet. Nærmere bestemt har vi laget sjokoladeiskrem, jordbærsorbet og yogurtiskrem fra bunnen.

Vi har fulgt ulike oppskrifter, jordbærsorbetoppskriften ser du under, og så kjørt romtemperert iskremmasse etter anvisning på maskinen.

I bruk

Det er plastikk, men det ser ikke billig ut. Bare litt 70-talls. Foto: Elisabeth Dalseg
Det er plastikk, men det ser ikke billig ut. Bare litt 70-talls. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Nemox Gelatissimo gir et solid inntrykk. 70-tallsbarnet i oss kan nikke gjenkjennende til både materialer, farger og formspråk - fra tiden da ting ble laget for å vare. Selve kontrollpanelet består av to knapper, røre og fryse, innfelt i en plate i børstet metall. Det er enkel og intuitiv i bruk.

Frysebeholderen sitter foran på maskinen, noe som er veldig praktisk når vi skal å fylle på, sjekke hvor langt isen har kommet og forsyne oss.

Det følger bare ett isbeger med, men to rørepinner. Begge i bånn solid plast. Årsaken til at det er to sett pinner er at man kan velge om man vil lage is i begeret, som kan tas ut og settes i fryseren en liten stund (men ikke for lenge, da fryser det fast!) eller om man vil lage isen rett i maskinen uten beger. Vi prøvde begge deler, og det fungerte fint.

Plastikkchassiet ser hakket mindre eksklusivt ut enn Wilfas i børstet metall - men maskinen er både nettere og lettere, og krever mindre plass i skap og på benken. Det var også litt klønete å få ut isbegeret fra Gelatissimo - her hadde Wilfa løst det litt mer elegant med en enkel hank på isbøtten.

 

Se maskinen i bruk:

Her ser du video av Wilfas Vanilje

Resultat

Vi har sagt det et par ganger før, men en god ting kan ikke sies for ofte: Vi elsker produkter som får oss til å fremstå som langt flinkere til å lage mat enn vi er. Og det gjør Gelatissimo. Sjokoladeisen (oppskrift finner du her) har en intens og kraftig smak, samtidig som isen er vispet opp til perfekt kremete konsistens. Sorbeten kunne det ikke vært bedre konsistens på, og du vet du har gjort suksess når desserttallerkenen blir slikket (!), dog kun av de yngste rundt bordet.

Det er rett og slett den beste isen vi noen sinne har laget (av samme oppskrift som i de andre maskinene vi har testet) og på høyde med den beste vi har fått servert. Ja, det er kanskje uhemmet selvskryt - men det smaker altså bedre enn isen vi har laget tidligere.

Konklusjon

Nemox Gelatissimo bidrar som dere sikkert skjønner til å lage fantastisk god iskrem. 2.800-kronersspørsmålet er imidlertid: Er den mye bedre enn Wilfas ismaskin?

Gelatissimo er definitivt bedre. Den er mindre og nettere å håndtere og oppbevare. Det går også hakket raskere å lage isen, men dette er ikke noe problem, så lenge du timer det. Den store forskjellen er imidlertid i resultatet. Det er bedre, men vi kan ikke si at det er mer enn dobbelt så bra.

Testresultat

Nemox Gelatissimo Exclusive 1,7 l

God og luftig iskrem, to kammer, effektivt

Dyr

Om det er verdt noen tusenlapper ekstra, vil være opp til den enkelte å bedømme. Vil du spise mye og ofte is; og sitter tusenlappene løst, vil vi definitivt anbefale Gelatissimo. Er dette noe som kun vil brukes en gang iblant, gå for den rimeligere varianten. Det blir ikke like bra med Wilfa, men det blir godt, det også.

Testresultat

Wilfa Vanilje

Effektiv, godt resultat, krever ikke nedfrysing og lang planlegging.

Tar mye plass, lager endel støy, isen fryser fast om den blir stående.


Takk til Sous-Vide Norge for lån av testmaskin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer