Test av Mill Generation 3 Wifi

- Nesten like smart som meg

Genial gulvovn kan styres både fysisk og via app. Plutselig ble leiligheten fra 1955 et «smarthjem».

HEIT FYR: Si «hei» til den nye «typen» min, som gjør akkurat som jeg vil for å holde meg varm. Foto: Eilin Lindvoll
HEIT FYR: Si «hei» til den nye «typen» min, som gjør akkurat som jeg vil for å holde meg varm. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, jeg har fått en ny «samboer» med en intelligens som nesten kan måle seg med min.

«Han» føyer seg etter alle mine ønsker og begjær uten at jeg trenger å si ifra mer enn én gang, og om jeg skifter mening, tilpasser han seg så å si umiddelbart.

Klart han er smart, men han trenger også min hjerne for å få maks ut av sitt potensiale - for det er som vi sier: Bak enhver sterk mann, står ei sterkere kvinne.

Neida, før alle våre mannlig lesere krysser ut denne nettsida og boikotter Dinside for godt, dette er en test av er særdeles smart gulvovn du trygt kan la stå på når du reiser hjemmefra og som du kan styre fra hvor som helst via app.

Jeg har nemlig testet den norske konveksjonsovnen Mill Generation 3 med wifi og bluetooth i tre uker - og jeg er svært begeistret.

Mitt liv med strøm

Før vi går inn på selve testen og dommen av ovnen, skal jeg fortelle litt om meg og mitt forhold til strøm før jeg møtte «Mr. Mill»:

  • Helt fra jeg begynte å betale mine egne strømregninger i 2019, har jeg gjort stadig flere grep for å spare på denne utgiften (riktignok etter å ha gått på en smell de første månedene med høye påslag og unødvendige tilleggsprodukter hos strømselskapet).
  • Det begynte med at jeg sa opp alle «strømforsikringer» og andre «garantier», og deretter ringte jeg strømselskapet hver måned og la inn prismatch for å få billigst mulig strøm. Etter hvert la jeg inn prismatcher med lenger varighet, gjerne seks måneder, og slik sikret jeg meg superlav strømregning gjennom 2019 og 2020 da strømprisene generelt var på et rekordlavt nivå. Det var faktisk flere måneder jeg hadde negativ strømpris og i prinsippet ble «betalt» av strømselskapet for å bruke strøm!
  • Nå, derimot, er strømprisene rekordhøye, og selv om jeg har en god prismatch på spotavtalen min, koster også strømmen min over ei krone per kilowattime på det jevne. Til sammenlign lå strømprisen på denne tida i fjor rundt 20 øre kilowattimen.

50-tallsboligen blir strømsmart

Så, hvordan gikk det da smartteknologien entret murblokkleiligheten min anno 1955, som sant skal sies å være utfordrende og dyr å varme opp med strøm?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer