Nesten litt for moderne

Madrid-bolig med hage som gir ekstrem ferielengsel.

FUGLEPERSPEKTIV: Stua i denne utrolige familieboligen i Madrid kan nytes både fra oven og fra grunnplan. Spektakulært blir det uansett. Foto: A-cero (alle bilder)
FUGLEPERSPEKTIV: Stua i denne utrolige familieboligen i Madrid kan nytes både fra oven og fra grunnplan. Spektakulært blir det uansett. Foto: A-cero (alle bilder) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kan si mye om modernistisk arkitektur, men det er ikke vår oppgave å bysse leserne i søvn nå som det snart er jul. Vi nøyer oss med å si at deler av modernismen har blitt beskyldt for å være kald, fjern og, i henhold til norsk standard, ganske så ukoselig.

Denne utrolige familieboligen i Madrid er innredet og redesignet av de spanske arkitektene A-cero, og selv om de modernistiske trekkene ikke er så tydelige på utsiden, blir de nesten overveldende på innsiden.

Les også: Kokketrikset som gjør hverdagen enklere

Fra gammelt til nytt

Utgangspunktet for prosjektet var en allerede eksisterende toetasjes bolig, der eierne ifølge arkitektene hadde behov for å pusse opp både utvendig og innvendig. Oppdragsgiver hadde to ønsker for prosjektet: Å friske opp fasaden, og å sørge for et moderne innemiljø fullt av lys.

Belysning: Dette glemmer vi når vi bygger

Fasaden på sørsiden skal dels være kledd med aluminiumsfolie, blant annet for å framheve den bølgende formen som preger denne delen av huset. Sørsiden utgjør den mest prominente delen av bygningen, først og fremst fordi nordsiden delvis ligger pakket inn i en jordvoll, men også fordi førstnevnte strekker seg ut mot den store hagen og det altfor fristende svømmebassenget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer