Nesten svenske priser

Nå er det svenske priser på Åhléns. Men du må fortsatt betale med norske kroner.

Lenge siden du har vært på Åhlens? Nå selger de igjen sengetøy - og du betaler det beløpet som står oppført i svenske kroner. Med norske.  Foto: Jimmy Schönning /Åhlens
Lenge siden du har vært på Åhlens? Nå selger de igjen sengetøy - og du betaler det beløpet som står oppført i svenske kroner. Med norske. Foto: Jimmy Schönning /Åhlens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som blir irritert over hvor mye mer nordmenn må betale når du ser prislapper som opplyser om hva ulike produkter koster i norske, svenske og danske kroner?

Den danske prisen er alltid lavest, men det er ikke så rart, siden den danske kronen er verdt langt mer enn den norske. Men ser man på norske og svenske priser, er det motsatt. Den svenske prisen kronen er verdt minst, men prisen er ikke høyere enn den norske - den er lavere.

Se hvorfor det danske Bestseller-konsernet lar varene koste like mange norske og svenske kroner.

I Norge betaler man ikke bare mer enn i Sverige fordi kronen er verdt mer - vi betaler også en høyere pris. Det ser kanskje ikke mye ut dersom man ser på enkeltprodukter, men forskjellen er ikke ubetydelig. For eksempel, koster en lyslykt 169 svenske kroner, og 189 norske.

Ny og lavere pris fra Åhlens. Foto: DinSide
Ny og lavere pris fra Åhlens. Foto: DinSide Vis mer


Omregnet til norske kroner tilsvarer den svenske prisen ikke mer enn 137 norske kroner. Men dersom man tar hensyn til valutaforskjellene koster samme produkt 52 kroner, eller mer enn prosent mindre i Sverige enn i Norge.

Regn ut valutaforskjellene med DinSides valutakalkulator.

Svenske priser

Åhléns gjør dette til et salgspoeng, og har innført svenske priser. Fra nå av betaler du det som står oppført som svensk pris. Det er bare et lite men. Du betaler fortsatt med norske kroner - så like lite som svenskene betaler vi altså ikke.

Dersom du ønsker å kjøpe lykten fra eksempelet over, betaler du altså 169 norske kroner, ikke 189. Men heller ikke 137. Du betaler fortsatt 32 kroner, eller nesten tyve prosent mer enn du ville ha gjort dersom du kjøpte den i Sverige - med svenske kroner.

Så enn så lenge, lønner det seg fortsatt å handle på Åhléns i Sverige - dersom du uansett er der.

Har du ennå ikke fulgt vårt råd og handlet i Sverige? Valutaen er rekordlav, så her er det mye å spare om du likevel skal handle.

DinSide har vært i kontakt med Åhléns, men det har ennå ikke lykkes oss å få en kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer