Nesten svenske priser

Nå er det svenske priser på Åhléns. Men du må fortsatt betale med norske kroner.

Lenge siden du har vært på Åhlens? Nå selger de igjen sengetøy - og du betaler det beløpet som står oppført i svenske kroner. Med norske.  Foto: Jimmy Schönning /Åhlens
Lenge siden du har vært på Åhlens? Nå selger de igjen sengetøy - og du betaler det beløpet som står oppført i svenske kroner. Med norske. Foto: Jimmy Schönning /Åhlens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som blir irritert over hvor mye mer nordmenn må betale når du ser prislapper som opplyser om hva ulike produkter koster i norske, svenske og danske kroner?

Den danske prisen er alltid lavest, men det er ikke så rart, siden den danske kronen er verdt langt mer enn den norske. Men ser man på norske og svenske priser, er det motsatt. Den svenske prisen kronen er verdt minst, men prisen er ikke høyere enn den norske - den er lavere.

Se hvorfor det danske Bestseller-konsernet lar varene koste like mange norske og svenske kroner.

I Norge betaler man ikke bare mer enn i Sverige fordi kronen er verdt mer - vi betaler også en høyere pris. Det ser kanskje ikke mye ut dersom man ser på enkeltprodukter, men forskjellen er ikke ubetydelig. For eksempel, koster en lyslykt 169 svenske kroner, og 189 norske.

Omregnet til norske kroner tilsvarer den svenske prisen ikke mer enn 137 norske kroner. Men dersom man tar hensyn til valutaforskjellene koster samme produkt 52 kroner, eller mer enn prosent mindre i Sverige enn i Norge.

Regn ut valutaforskjellene med DinSides valutakalkulator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer