Ved:

Nesten tomt

Høye strømpriser har økt etterspørselen - nå er det blitt vanskelig å få tak i ved til fyringa.

RIVES VEKK: Etterspørselen er høy etter ved om dagen. Butikkjedene er i stor grad utsolgt og går tomme så fort det kommer inn ny ved. Foto: Shutterstock / NTB
RIVES VEKK: Etterspørselen er høy etter ved om dagen. Butikkjedene er i stor grad utsolgt og går tomme så fort det kommer inn ny ved. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med ekstra høye strømpriser denne vintersesongen har nordmenn, i hvert fall de med ildsted hjemme, gått mann av huse for å skaffe ved, som de siste ukene har vært langt billigere å varme opp med enn elektriske varmekilder - i hvert fall i Sør-Norge.

Det synes også i butikkene:

Av Plantasjens 78 butikker er det bare seks som ikke er utsolgt for bjørkeved. Situasjonen er omtrent den samme hos Montér, der bjørkeved nå er på lager i 11 av landets 148 butikker. Hos Maxbo finner du ved i seks av 58 butikker.

Foruten 18 40-literssekker i butikken på Kongsberg er også Byggmax utsolgt i alle butikker når DinSide sjekker lagerstatusen tirsdag formiddag.

Og i samtlige av landets 56 Obs Bygg-butikker er det i skrivende stund utsolgt.

- Tom på noen timer

- Én trailer med ved er jo tom på noen timer - det virker som om det går en jungeltelegraf hver gang en butikk får inn ved, forteller Espen Braaten, kjededirektør for Obs Bygg til DinSide. Han melder om at det er krevende å få tak i ved om dagen, men at kjeden har tilgang på mellom 200 000 til 400 000 sekker dette kvartalet og stadig fyller opp i butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer