Netflix i 4K: Hvordan får du det?

Endelig kommer snart Netflix i superoppløsning til Norge, men hvordan virker det, og hva trenger du av utstyr? Her får du svaret.

Netflix tilbyr allerede House of Cards i 4K, mens Breaking Bad i 4K er ventet i løpet i av året. Foto: SAMSUNG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Netflix tilbyr allerede House of Cards i 4K, mens Breaking Bad i 4K er ventet i løpet i av året. Foto: SAMSUNG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de første 4K-TV-ene kom på markedet allerede i fjor, har det vært en stor elefant i rommet: Det har jo ikke vært noe 4K-innhold av betydning å se på, og selv om TV-ene skalerer dagens innhold svært godt, er det lenge å vente til 2015 når de første 4K Blu-ray-filmene er ventet å treffe markedet. Nå løsner det imidlertid, og Netflix er først ute.

I USA har Netflix allerede tjuvstartet med streaming i 4K, og nå er det kun kort tid igjen til det også rulles ut her til lands. Ja, i realiteten er Netflix klare - det er bare avspillerne som mangler.

Men ikke gled deg for tidlig, for drømmer du om å se House of Cards i 4K stilles det krav både til nettlinjen, og ikke minst til utstyret ditt.

Netflix i 4K: Kommer sammen med de nye TV-ene

- Målet er å ha de første klare 4K-titlene klare i løpet av våren, og innholdet i 4K vil være tilgjengelig samtidig som årets 4K-TVer fra våre samarbeidspartnere kommer i butikken, bekrefter Joris Evers, kommunikasjonsdirektør i Netflix til DinSide.

- Ved lanseringen vil det riktignok ikke være så mange titler klare, men vi forventer at dette vil øke raskt, sier Evers. Vi gleder oss til å tilby framtidige Netflix-produksjoner i 4K, i tillegg jobber vi selvsagt med våre studiopartnere for å få på plass annet innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer