Netflix i 4K: Hvordan får du det?

Endelig kommer snart Netflix i superoppløsning til Norge, men hvordan virker det, og hva trenger du av utstyr? Her får du svaret.

Netflix tilbyr allerede House of Cards i 4K, mens Breaking Bad i 4K er ventet i løpet i av året. Foto: SAMSUNG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Netflix tilbyr allerede House of Cards i 4K, mens Breaking Bad i 4K er ventet i løpet i av året. Foto: SAMSUNG / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om de første 4K-TV-ene kom på markedet allerede i fjor, har det vært en stor elefant i rommet: Det har jo ikke vært noe 4K-innhold av betydning å se på, og selv om TV-ene skalerer dagens innhold svært godt, er det lenge å vente til 2015 når de første 4K Blu-ray-filmene er ventet å treffe markedet. Nå løsner det imidlertid, og Netflix er først ute.

I USA har Netflix allerede tjuvstartet med streaming i 4K, og nå er det kun kort tid igjen til det også rulles ut her til lands. Ja, i realiteten er Netflix klare - det er bare avspillerne som mangler.

Men ikke gled deg for tidlig, for drømmer du om å se House of Cards i 4K stilles det krav både til nettlinjen, og ikke minst til utstyret ditt.

Netflix i 4K: Kommer sammen med de nye TV-ene

- Målet er å ha de første klare 4K-titlene klare i løpet av våren, og innholdet i 4K vil være tilgjengelig samtidig som årets 4K-TVer fra våre samarbeidspartnere kommer i butikken, bekrefter Joris Evers, kommunikasjonsdirektør i Netflix til DinSide.

- Ved lanseringen vil det riktignok ikke være så mange titler klare, men vi forventer at dette vil øke raskt, sier Evers. Vi gleder oss til å tilby framtidige Netflix-produksjoner i 4K, i tillegg jobber vi selvsagt med våre studiopartnere for å få på plass annet innhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.