Netflix og HBO til Norge i høst?

Det er i så fall gode nyheter for TV-slavene.

TIL NORGE? Dagens Næringsliv påstår at nett-TV-streamingtjenesten Netflix kommer til Norge i løpet av høsten. Også HBO skal gå med norden- og norgesplaner.
TIL NORGE? Dagens Næringsliv påstår at nett-TV-streamingtjenesten Netflix kommer til Norge i løpet av høsten. Også HBO skal gå med norden- og norgesplaner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt er et abonnement på Canal+ eller ulovlig nedlasting vært den eneste måten norske kunder har kunnet få tilgang til ferske HBO-serier som "Game of Thrones", "Girls" og "True Blood". Streaming-tjenesten Netflix er det mulig å abonnere på hvis du setter opp en såkalt VPN-tjeneste, men det har så langt vært en aktivitet for spesielt interesserte.

Ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv i dag (bare på papir) kommer amerikanske Netflix til å lanseres i Norge og Norden til høsten, nærmere bestemt i oktober.

Les også: Her er de norske nett-TV-tjenestene

Se via nettleser eller mobil

Det betyr at norske kunder kan få tilgang til det som i prinsippet er et Spotify for serier og filmer. I USA ligger abonnementsprisen på 7,99 dollar per måned, eller rundt 47 kroner med dagens kurs. Det blir garantert dyrere i Norge, kanskje velger Netflix å legge seg på Spotify-nivå, det vil si rundt 100 kroner i måneden?

Dagens Næringsliv har ikke fått offisiell bekreftelse fra Netflix, men siterer kilder som "ønsker å forbli anonyme". Kildene forteller at Netflix allerede er i møter med norske rettighetshavere og produksjonsselskaper, og at lansering skjer i fjerde kvartal, altså tidligst oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer