Nettkamera for overvåking

Har du noe verdifult du vil holde øye med?

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange løsninger som lar deg overvåke huset, garasjen, hytta, båten eller andre verdifulle eiendeler. Har du store budsjetter kan du kjøpe en profesjonell tjeneste, er du nesten blakk kan du kjøpe et webkamera til en hundrings. Befinner du deg et sted i mellom får du et utmerket resultat ved å anskaffe et nettkamera.

Hva er et nettkamera?

Et nettkamera er lang mer avansert enn et vanlig webkamera. Det gjelder ikke bare selve konstruksjonen, det er også måten det fungerer på som er ganske forskjellig.

Et nettkamera har først og fremst bedre optikk med flere viktige egenskaper. Det finnes også kameraer som har optisk zoom og automatisk variabel iris, som kan justere lysmengden til sensoren i kameraet ettersom lysforholdene endres (solskinn/gråvær).

Et nettkamera har også en langt kraftigere innebygd elektronikk. Mens et webkamera bare sender ufordøyde data til USB-kabelen, har nettkameraet både innebygd videoprosessor som komprimerer videostrømmen og webserver som sender bildedata når det skjer aktivitet i bildet.

Det betyr at et nettkamera gjør jobben stort sett på egenhånd, mens et webkamera trenger en PC for å fungere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer