Ni tips som gir deg drømmehuset

BOLIG: For å vinne budrunden og få drømmeboligen må du kartlegge selgers svakheter og utnytte dem. Her som ellers er det forarbeidet som avgjør din suksess.

Publisert
Sist oppdatert

I et hett marked kan du forvente raske budrunder og priser som er høyere enn prisantydning. I sentrale strøk er nå vår oppfatning at markedet blir stadig hetere. Jobben din starter derfor før selve budrunden.

1. Boligens verdi & din lommebok

Sett alltid en øvre grense på hvor mye du vil by, og hold deg til den. Ikke ty til stadige små budøkninger dersom du ikke har råd, eller er i tvil om boligen er verdt prisen.

Kontroller alltid ny statistikk som viser kvadratmeterpriser i området. Eierskifte av boliger blir kunngjort i avisene med omsetningspris. Husk at det er lettere å vurdere verdien når du kjenner prisene i området.

2. Finn boligen før den legges ut til salg

Anser du boligen for å være attraktiv, og frykter mange potensielle kjøpere? Husk at jo flere som har sett annonsen – jo flere konkurrenter. Målet er derfor å komme først i køen.

De fleste kjøperne leter etter boliger hos Tinde og Finn, samt i de store dagsavisene. Dersom du går direkte inn på meglernes private nettsider kan du skaffe deg et lite forsprang. Ofte legger nemlig meglerne ut boligannonsene her før de annonseres via de store kanalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer