Nirvana for ørene

Vi ba tre HiFi-kjeder anbefale hvert sitt stereoanlegg til 15.000 kroner, og lyttet oss fram til hvilket anlegg vi syntes låt best.

Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner problemet. Ber du 10 personer i elektronikk- og HiFi-bransjen anbefale musikkanlegg, får du 10 totalt ulike anlegg.

Det samme fenomenet ser du i HiFi-bladene. En årsak er selvsagt at HiFi ikke er en eksakt vitenskap. Men det handler også om smak og behag. Øynene som hører, ørene som ser. Noen liker dyp buldrebass, andre nøytral og ren lyd.

Allround

Stol på ørene dine, heter det i lydkretser. Nettopp det har vi gjort. Oslo-butikkene HiFi-klubben Grensen, HiFi Center-kjeden Majorstua og Akers Mic Sentrum satte alle sammen det de mener er det beste musikkanlegget man får for cirka 15.000 kroner.

De fleste kjøper nemlig stereoanlegg for rundt 15.000 kroner i dag. Vi ba om allround-anlegg til rom på maksimalt 20 kvadratmeter.

Anleggene skal kun spille musikk, og består derfor av forsterker, CD-spiller og høyttalere.

- Et musikkanlegg må være tilpasset den musikken man spiller. Komponentene er andre i et anlegg til klassisk musikk enn i et anlegg til tekno, sier Stig Gunnar Kolberg, avdelingsleder ved HiFi-klubben Grensen.

Vis meg resultatene av selve HiFi-testen

Tre plater

Anlegg som spiller alle typer musikk er derfor vanskelig å sette sammen. Dét problemet overlot vi til butikkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer