Nødhjelp til grønnskollinger

Med 25.000 kroner og et minimum av egeninnsats, kan selv den grønneste og travleste hageeier komme et godt stykke mot en "ny" hage.

Publisert
Sist oppdatert

Som eksempeltomt har vi valgt en en flat tomt på 500 - 700 kvm, hvor det er lett adkomst for biler, anleggsmaskiner mv.

I samarbeid med Det norske hageselskap, har vi kommet til en del "del-jobber" som kanskje må gjøres hvis en skal "brushe opp" en eldre hage. I navigasjonsobjektet til høyre finner du mer om hver jobb, og råd og vink om hvordan de kan gjøres billigst og enklest mulig, hvis du ikke er millionær, men må gjøre hagearbeid på budsjett.

Den eneste jobben vi ikke har gått nøye inn på, er den morsomste delen, nemlig beplantningen.

Designerens hageråd

Her får vi følgende starthjelp fra hagedesigner og kjendis Darren Saines, aktuell i forbindelse med Hus og Hagemessen 21. til 24 april:

- Husk at det tar fem år å opparbeide en hage fra bunnen, og slå deg til ro med det. Selv bruker jeg en tommelfingerregel, og fordeler beplantningen med 30 prosent på prosent større vekster, som busker og trær, og 70 prosent mindre vekster. Den "store " vegetasjonen vil få effekt med en gang, og den "lille" vil trenge tid til å utvike seg gradvis.

Arbeidsplanen vår får betinget støtte hos landskapsarkitektfirmaet Grindaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer