Nødvendige tips og råd

Klagene på eierskifteforsikring er mer enn fordoblet siden i fjor. Her er noen av tingene du bør være klar over for å unngå tvister.

Publisert

Eierskifteforsikringen skal sikre selgeren mot krav fra kjøperen. I følge Avhendingsloven har selgeren ansvar for skjulte feil og skader i fem år etter salget.

Denne forsikringstypen er mest aktuelt for selveierboliger. Avhendingsloven gjelder ikke ved salg av borettslagsboliger.

Forsikringen er uansett en typisk "selgers forsikring". Den er i de fleste tilfeller bare en 7216">beskyttelse for selger, ikke for kjøper.

Hver tredje får medhold

Til tross for at eierskifteforsikring utvilsomt er et vanskelig produkt med uoversiktlige vilkår, kjøpte hele 25.000 husstander i fjor en forsikring.

Flere og flere klager nå på forsikringene. Flest boligkjøpere klager - og da på avslag fra selskapene etter mangler ved boligen de har kjøpt.

Klagene rettes til Forsikringsklagekontoret, som i fjor mottok 68 klager. Så langt i år har de fått inn om lag 130 klager - altså mer enn dobbelt så mange.

- Hver tredje av klagene får medhold. Det nytter med andre ord å klage til oss. Økningen i klagesaker skyldes flere ting: Ulik tolkning av den kompliserte Avhendingsloven og det at forsikringen er relativt ny på markedet og trenger en tid for å "gå seg til", sier daglig leder Elisabeth Bertelsen ved Forsikringsklagekontoret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer