Lavere strømregning

Noen få hundrelapper kan spare strøm for minst 2.000 kroner i året

Billige tidsur er en god investering.

LAVERE TEMPERATUR: Litt penger vil du spare ved å senke temperaturen når du sover eller ikke er hjemme. Men rik blir du ikke akkurat. Foto: Olivier Le Moal/Shutterstock/NTB scanpix
LAVERE TEMPERATUR: Litt penger vil du spare ved å senke temperaturen når du sover eller ikke er hjemme. Men rik blir du ikke akkurat. Foto: Olivier Le Moal/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

I generasjoner har strøm vært en av de få tingene vi har fått billig her i landet. Men med fokus på miljø og tilslutning til EUs energibyrå kan dette komme til å endre seg.

Det kan derfor være smart å tenke på hvordan du kan forbruke mindre. Men hvor mye sparer du egentlig ved å senke temperaturen noen grader når du sover eller er på jobb?

Som Dinside konstaterte i 2015, vil gevinsten du får avhenge av huset du bor i. Samtidig er det tingen tvil om at temperaturjustering er den enkleste og billigste måten å spare strøm på, på kort sikt.

Strømsparing til hundrelapper

På markedet finnes det mange rimelige tidsur og termostater som kan kobles til de panelovnene du allerede har. Du trenger med andre ord ikke kjøpe nye panelovner med smartstyring eller gjøre hele huset ditt smart.

Det aller enkleste og billigste tiltaket er et tidsur. Slike får til under hundrelappen mange steder.

Dette er enkle brytere som bare skrur seg av og på når du ønsker.

Ulempen er åpenbar: Skrur du av varmeovnene fullstendig om natta eller mens du er på jobb, bruker de tid på å varme seg opp igjen slik at de gir behagelig romtemperatur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer