Nordea starter renteracet

Kuttene fra Norges Bank og Nordea blidgjør politikere og fagforeninger.

Nordea starter renteracet
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag skrev vi at flere banker lovet å være raskt på ballen etter rentemøtet i dag, deriblant Nordea.

Nå setter Nordea ned renten på boliglån med 1,75 prosentpoeng, og det blidgjør både politikere og Yrkesorganisasjonenes landsforening.

- For det første forventer jeg at bankene fortsetter med å sette ned utlånsrenten. For det andre må man nå få sving på kredittmarkedet. Bankene må i langt sterkere grad enn det som er tilfelle i dag låne ut penger slik at levedyktige virksomheter ikke går konkurs på grunn av mangel på kapital, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.

Også Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann, Reidar Sandal, er klar på at rentenedgangen må komme bankkundene til gode.

- Folk bør forvente nye meldinger fra banken sin om at renta på lånet nå blir satt ned, og uten unødvendige utsettelser på iverksettingen, slik vi har sett tendenser til, sier Sandal på APs nettsider.

I så fall kan både Kvalheim og Sandal si seg fornøyd med Nordeas handlekraft.

Kutter med 1,75

Bakgrunnen er utviklingen i pengemarkedsrentene og signalene fra Norges Banks hovedstyre i forbindelse med onsdagens rentebeslutning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer