Strømforbruk

Nordmenn er i verdenstoppen i strømforbruk

Få har kunnskap om eget forbruk, men syns samtidig at vi betaler for mye. Slik får du bedre oversikt.

STRØMSTYRING: Norske E-wave er et av selskapene som tilbyr strømstyringsløsninger for boligen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STRØMSTYRING: Norske E-wave er et av selskapene som tilbyr strømstyringsløsninger for boligen. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

En undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av geo viser at over halvparten av de spurte ikke vet hvor mye strøm de bruker. 52 prosent vet ikke sånn omtrent hvor mange kilowatt husstanden brukte forrige måned. Samtidig svarte 63 prosent at prisen de betaler for strømmen de forbruker, er for høy.

Og selv om over halvparten ikke vet hvor mye forbruket ligger på, sier 8 av 10 at de utfører tiltak for å redusere strømforbruket i boligen. Dog er det kun færre enn fem prosent som oppgir at de benytter styringssystemer for å overvåke forbruket.

Vil du kutte strøm, kan en energimåler eller andre løsninger som viser deg reelt strømforbruk i hjemmet være til nytte for å avdekke «strømsynderne».

Slik sparer nordmenn strøm

Blant de tre mest populære tiltakene i norske hjem for å redusere strømforbruket i hjemmet, finner vi: Slå av lys i rom hvor ingen oppholder seg, vaske fulle oppvask- og vaskemaskiner og erstatte halogen- og glødepærer med mer energieffektive LED-pærer.

Selv om det er bra at mange er flinke til å skru av lysene i rom de ikke befinner seg i, er det ikke lampene som er de største strømtyvene i hjemmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer