Nordmenn leker elektrikere

Farlig, mener Norsk Brannvernforening.

Nordmenn leker elektrikere
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har mange av DinSides lesere deltatt i en opphetet debatt om sterkstrømutstyr som selges på steder som Clas Ohlson og Biltema. Noen mener elektrikere er for godt beskyttet av lover og regler og tar seg for godt betalt. Andre mener at kvaliteten på ustyret varierer mye, og at egen installasjon er risikosport.

Les saken og debattinnleggene her: Dette kjøper du IKKE på Clas Ohlson

Nordmenn leker elektrikere

I en undersøkelse som forsikringsselskapet If har gjennomført, kommer det frem at én av tre nordmenn tror det er lov å skifte veggfaste stikkontakter og brytere selv. Tilnærmet like mange har også gjort dette selv i løpet av de siste årene, til tross for at slikt arbeid kun skal utføres av autoriserte el-installatører.

- Høyrisiko, mener både Norsk brannvernforening og If.

Les: Dette bør du overlate til fagfolk.

Mange el-branner

Boligbrann er den hendelsen nordmenn frykter mest i hjemmet. Nær halvparten av alle boligbranner skyldes elektrisitet, enten det er feil bruk av el-utstyr eller feil på det elektriske anlegget. Likevel tukler nordmenn med el-anlegget selv. - Det er veldig lett å gjøre feil, og det skal ikke store feilen til før man setter liv, helse og verdier i stor fare, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer