Norsk design til NYCxDesign Award

Norge i finalen

Nå kan flere norske designprodukter få pallplassering under anerkjent designmesse i New York.

I FINALEN: Dersom det norske designfirmaet Fram Oslo får det som de ønsker, kan de vinne en gjev designpris i New York 10. mai. Foto: Inger Marie Grini / Fram Oslo
I FINALEN: Dersom det norske designfirmaet Fram Oslo får det som de ønsker, kan de vinne en gjev designpris i New York 10. mai. Foto: Inger Marie Grini / Fram Oslo Vis mer
Publisert

Den amerikanske designprisen NYCxDesign Awards blir kåret i New York under New York Design Week og ICFF (International Contemporay Furniture Fair) den 10. mai. I år er det to norske design som er representert i finalen.

Kåringen legger vekt på fremragende design i flere kategorier, og juryen består av ledende personer fra designindustrien.

Med forankring i brukskunst fra 1700- tallet, er det vegghengte hylleskapet Rundkast, designet av Andreas Bergsaker for Fram Oslo, finalist i kategorien «accessories» (tilbehør). Familiebedriften har valgt å satse på norsk design produsert lokalt i Norge.

– Vi er stolte over å bli nominert som finalist i det som er å regne som en av de viktigste internasjonale prisene i vår bransje. Vi håper dette skal bidra til å skape ekstra interesse for norsk design, spesielt på det amerikanske markedet i tiden fremover, uttaler Annette Hoff, gründer og daglig leder for Fram Oslo.

Andreas Bergsaker har latt seg inspirere av tradisjonsrik norsk møbelkunst fra 1700-tallet. Rundkast er en nytolkning av det tradisjonelle bostkast som ble regnet som et høydepunkt innen møbelkunst på den tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer