Norge på topp i verden!

Boligmarkedet i Norge er i storform.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligmarkedet i Norge var spådd en svært hard vår, men status etter første halvdel av året er alt annet. Boligprisene stiger, og gjentatte ganger har meglerne blitt overrasket over den positive trenden i markedet.

Seniorøkonom Erik Bruce i Nordea sier nordmenn har fått troen på at prisene skal oppover, og har tilpasset seg dette bildet. Derfor tror han prisene vil fortsette å stige.

- Jeg tror vi kommer til å se en forsiktig oppgang. Det er en del av folks forventninger, og da blir det gjerne slik at selgerne setter høyere priser. Samtidig gjør rentekuttene at folk har mulighet til å by høyere, sier Bruce til DinSide.

KALKULATOR: Hvor mye er boligen din verdt?

Stakkars naboer!

På andre siden av landets grenser har det ikke vært like mye å juble over, for både Sverige og Danmark har hatt kraftige prisfall i boligmarkedet. I Sverige falt prisene med ytterligere 1 prosent forrige måned, og det var storbyene som ble hardest rammet. For eksempel falt prisene i sentrale deler av Stockholm med 2 prosent på én måned, ifølge Di.se.

I Danmark rapporteres det om at sorte skyene vil fortsette å henge over markedet en stund til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer