Norges dyreste forsterker?

Wavac SH-833 profileres som verdens råeste hjemmeforsterker, og er definitivt ingen budsjettmodell. Prisen tilsvarer nemlig et standard rekkehus i hovedstaden. Her ser du hva de virkelige lydfreakene drømmer om til jul.

Publisert
Sist oppdatert

Det er det norske firmaet Audio Solution som nå kan tilby herligheten, og prisen?

Den er satt til drøye 2.690.000 kroner - som altså tilsvarer prisen for et godt rekkehus i hovedstaden, eller to stykk av luksusbilen BMW 645Ci, eller nesten det samme som en Aston Martin Vanquish med 460 hk til 2,9 millioner. Det sier seg derfor selv at kundegrunnlaget er relativt begrenset.

Wavac, hva for noe?

I følge Audio Solution er Wavac et Japansk selskap som har eksistert i 10 år og har spesialisert seg på hifi produkter for privatmarkedet.

Selskapet utvikler og bygger "Single-Ended Triode" (SET) forsterkere. Dette vil si rørbaserte forsterkere som er enkelt oppbygget med de beste deler og kan greie å beholde musikkens opprinnelige informasjon. Modellen, med betegnelsen SH-833, er lansert som en meget påkostet jubileumsmodell.

Men hva er det egentlig du får for pengene - og hvem kjøper egentlig slikt?

Rørforsterker

- Dette er en rørforsterker av den unike typen, sier Bernt Skøien fra Audio Solution til DinSide. - Prisen alene tilsier jo at dette ikke vil bli årets juleslager, i praksis vil vi antagelig ikke selge en eneste modell. Prisen er faktisk ganske eksepsjonell, også i vår målestokk, og vi har altså spesialisert oss på god hifi-lyd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer