Pris på garasjeplass i Oslo

Norges dyreste parkeringsplass: Koster én million kroner

DNB mener kommunens politikk er grunnen til at prisene presses opp.

RÅDYR PARKERING: Det er dyrt å kjøpe garasjeplass på Frogner i Oslo. I samme garasjeanlegg er det to plasser til salgs for 950.000 og 1.000.000 kroner, med månedlige kostnader på henholdsvis 300 og 400 kroner. Selv om det står at den ene parkeringsplassen bare er én kvadratmeter stor, er dette ikke riktig, opplyser DNB. Foto: Eilin Lindvoll.
RÅDYR PARKERING: Det er dyrt å kjøpe garasjeplass på Frogner i Oslo. I samme garasjeanlegg er det to plasser til salgs for 950.000 og 1.000.000 kroner, med månedlige kostnader på henholdsvis 300 og 400 kroner. Selv om det står at den ene parkeringsplassen bare er én kvadratmeter stor, er dette ikke riktig, opplyser DNB. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bor du i Oslo og trenger et fast sted å parkere bilen?

Da kan du kjøpe garasjeplass på Frogner til den nette sum av én million kroner, eller litt «rimeligere» til 950.000 kroner i samme parkeringsanlegg. Til gjengjeld har den dyreste plassen mulighet for å lade elbil.

Ifølge DNB, som er megler for selger i begge annonsene, er prisene en følge av at Oslo kommune har gjort store endringer i bybildet og parkeringsplasser har blitt en mangelvare de siste årene.

- Det har bidratt til å øke interessen og dra opp prisen, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø.

Andre garasjeplasser på Finn.no koster fra 200.000 kroner og oppover. 18 av 19 er i Oslo.

Kan parkere for 3.000 kroner i året

Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten i Oslo kommune, er for så vidt enig i at parkeringsplasser er en mangelvare enkelte steder i hovedstaden, men vil ikke kommentere DNBs prissetting.

Når det gjelder bydelen Frogner, forteller Kongsteien at nye sykkelveier har fjernet flere gratis parkeringsplasser, men at kommunen til gjengjeld har innført beboerparkering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer