Norges første HD-kanal

TVN og Canal Digital slår NRK og TV2 når de lanserer den første norske HD-kanalen nå i høst.

Publisert
Sist oppdatert

Og datoen flatTV-eiere bør merke seg er 3. oktober, da ruller nemlig verdens dyreste TV-serie - den kritikerroste Rome ut i 1080i-format til Canal Digitals parabol- og kabel-TV kunder.

Serier og film.


Det vil imidlertid ta tid før de norskproduserte programmene vises i HD. TVNorge legger nemlig bare ut en HD-variant av sitt eksisterende sendeskjema, men du og flatTVen din får i hvert fall gleden av å se på de populære TV-serier som nevnte Rome og CSI.

- Vi kommer også til å prioritere naturprogrammer sier Morten Aass, administrerende direktør i TVNorge, og en av de første godbitene er Nigel Marvens Artic Exposure fra nordlige Canada.

- Når det gjelder norskprodusert HD-innhold så vil også det komme i løpet av 2009, og vi ser for eksempel for oss at 71-grader Nord vil komme i HD framover. Noen endelig tidsplan for dette er imidlertid ikke spikret foreløpig, avslutter Aass.

Hvem får se TVNorge i HD?

Alle Canal Digitals kunder som har en HD-tuner fra oss, enten det er via parabol eller kabel-anlegg vil få TVNorge i HD, bekrefter Geir Holen - informasjonsansvarlig i Canal Digital til dinside og dingz.no.

Hvis du har abonnement hos Get, RiksTV, Viasat eller andre aktører, får du altså foreløpig ikke den nye HD-kanalen.

Trykk her for å lese testen av Canal Digitals HD-opptaksboks.

Flere datasaker på DinSides dataforside!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer