Norges første HD-kanal

TVN og Canal Digital slår NRK og TV2 når de lanserer den første norske HD-kanalen nå i høst.

Publisert
Sist oppdatert

Og datoen flatTV-eiere bør merke seg er 3. oktober, da ruller nemlig verdens dyreste TV-serie - den kritikerroste Rome ut i 1080i-format til Canal Digitals parabol- og kabel-TV kunder.

Serier og film.

Det vil imidlertid ta tid før de norskproduserte programmene vises i HD. TVNorge legger nemlig bare ut en HD-variant av sitt eksisterende sendeskjema, men du og flatTVen din får i hvert fall gleden av å se på de populære TV-serier som nevnte Rome og CSI.

- Vi kommer også til å prioritere naturprogrammer sier Morten Aass, administrerende direktør i TVNorge, og en av de første godbitene er Nigel Marvens Artic Exposure fra nordlige Canada.

- Når det gjelder norskprodusert HD-innhold så vil også det komme i løpet av 2009, og vi ser for eksempel for oss at 71-grader Nord vil komme i HD framover. Noen endelig tidsplan for dette er imidlertid ikke spikret foreløpig, avslutter Aass.

Hvem får se TVNorge i HD?

Alle Canal Digitals kunder som har en HD-tuner fra oss, enten det er via parabol eller kabel-anlegg vil få TVNorge i HD, bekrefter Geir Holen - informasjonsansvarlig i Canal Digital til dinside og dingz.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer